Papiersoorten

Onze ontwerpen worden standaard gedrukt op tweezijdig gestreken sulfaatkarton. Dit is een mooie gladde papiersoort, aan beide zijden gecoat. De dubbele strijklaag geeft extra stijfheid en stevigheid aan het papier. We gebruiken altijd 300 grams papier, waarmee je een mooie stevige kaart krijgt.

Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden, bekijk ze hieronder. Wil je meer weten of ben je benieuwd naar de kosten van een kaartje met een van onderstaande papiersoorten? Neem hier contact met ons op!

Ook zijn bij de meeste papiersoorten extra afwerkingen mogelijk zoals pregen, cacheren of (goud)foliedruk. Stuur ons een mailtje voor meer informatie en de mogelijkheden!

Old Mill – 300 grs. Dit papier heeft de uitstraling van klassieke geschept papier alleen zonder de scheprand. Het oppervlak heeft een lichte structuur en voelt fijn aan.

Vergé hagelwit – 300 grs. Dit papier heeft een klassieke, fijne lijnstructuur wat typerend is voor gevergeerd papier. Het houtvrije papier voelt prettig aan dankzij de aanwezigheid van een vleugje katoen. Conqueror vergé is minder geschikt voor het drukken van grote kleurvlakken (of foto’s)

Vergé naturel – 300 grs. Dit papier heeft een lichte crème tint en heeft een klassieke, fijne lijnstructuur wat typerend is voor gevergeerd papier. Het houtvrije papier voelt prettig aan dankzij de aanwezigheid van een vleugje katoen. Conqueror vergé is minder geschikt voor het drukken van grote kleurvlakken (of foto’s)

Tintoretto Gesso – 300 grs. Ongestreken karton met viltmarkering en katoenvezel. Helderwitte tint. De viltmarkering en de katoenvezel geven het papier een klassieke “look and feel”. Dit papier is minder geschikt voor het drukken van kleurvlakken of foto’s.

Biotop Naturel – 250 of 300 grs. Dit is een licht gelige en ongecoate matte papiersoort. Dit papier heeft dezelfde ongecoate matte uitstraling als het natuurkarton maar door de lichte creme tint net iets van wit af.

Sirio Pearl Ice White – 300 grs. Gemetalliseerd ongestreken karton met een ijswitte kleur, schittert aan beide zijden.

Sirio Pearl Polar Dawn – 300 grs. Gemetalliseerd ongestreken karton met een licht parelmoer effect aan beide zijden van het papier.

* Getoonde afbeeldingen geven een indicatie, de kleur en structuur van het papier kan iets afwijken van het scherm.
* Verkrijgbaarheid/voorraad onder voorbehoud.